KOSTRÅDGIVNING

Är diplomerad kostrådgivare genom Anna Hallèns utbildningar. Lågkolhydratskost

Du kan du anlita mig som kostrådgivare.

Är du intresserad så kontakta mig.

andasson@hotmail.com

tisdag 5 juni 2012

Saknar choklad....skall testa detta recept.


ÄGGMJÖLK



Portioner: 1-2



Ingredienser:
2 ägg
25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten

Olika smaksättningar:
Kakao
Kanel
Vanilj
Kardemumma
Saffran
Mynta
Citronmeliss
Grädde
Kaffe
Bär

Gör så här
1) Koka upp vatten.
2) Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen.
3) Stoppa i äggen och smaksättning.
4) Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder.

Denna går att använda både kall och varm.

För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.

(Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar